marți, 26 februarie 2013

Aparitie media in ziarul Adevarul de Botosani




Dorinel Ţilică, un copil de patru ani din comuna Hudeşti, suferă de o boală cumplită şi are nevoie de o intervenţie chirirgicală în Statele Unite ale Americii.
Ştiri pe aceeaşi temă

Minore drogate şi violate de un individ de 41 de ani
Blocurile din Slobozia, placate cu bani europeni
Afaceristul Cican condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune…

Dorinel are numai patru anişori. Este un copil cuminte, frumos dar cu mari probleme de sănătate. Copilul nu cunoaşte culoarea cerului, nu ştie cum arată un copac, nu vede ce se întâmplă în jurul său, dar mai dureros, nu vede chipul mamei sale. Micuţul suferă de „retinopatia prematurităţii” adică, dezlipire totală de retină şi nu vede aproape nimic. Copilul a fost dignosticat cu această boală pe când avea deja şase luni.
Am avut probleme pe timpul sarcinii şi l-am născut prematur, la 28 de săptămâni. Avea doar un kilogram şi 200 de grame, dar atunci nimeni nu şi-a dat seama de boala lui. Abia când Dorinel avea şase luni, un medic mi-a spus de problema lui şi că ar fi cauzată de problemele de pe timpul sarcinii, spune Mariana Ţilică, mama copilului.

Dorinel a fost un copil aşteptat. Părinţii săi aveau o fetiţă şi îşi doreau cu ardoare şi un băieţel. Un băieţel, pentru care mama sa este în stare de orice să îl vadă sănătos. Singura soluţie este, însă, o intervenţie chirurgicală care se face în Statele Unite ale Americii, în Detroit, la clinica Williams Beaumont.
Deşi muncitori, părinţii lui Dorinel nu îşi permit să acopere din propriile venituri costurile cu această intervenţie. Ei au nevoie de 30.000 de dolari.
Îmi pare rău că nu am ştiut mai devreme, căci poate aşa nu se ajungea aici. În stadiul în care este acum Dorinel nu se poate rezolva problema decât în afară. Şi este foarte greu, pentru că, boala se agravează odată cu trecerea timpului. Din păcate, ultima dată când m-am uitat în cont aveam doar câţiva dolari şi aproximativ 400 de lei, a mai spus Mariana Ţilică.

Pentru a strange banii necesari intervenţiei chirurgicale, părinţii copilului au deschis cont la bancă. Astfel că, oamenii cu suflet mare, care vor şi pot să readucă speranţa în sufletul familiei Ţilică, o pot face donând bani în În conturile deschise la BCR, pe numele Ţilică Mariana: RO68RNCB0579040596800001, în lei, sau RO41RNCB0579040596800002, în euro

Sursa: Adevarul de Botoșani

Multumim din suflet redactiei pentru sprijinul acordat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu