vineri, 23 august 2013

Ochi de copil. Curaţi şi sănătoşi, cu ajutorul semenilor lui

Vă amintiţi jocurile copilăriei, în care ne legam la ochi cu un fular vechi, ponosit şi încercam să ne prindem tovarăşii de joacă? Le auzeam doar râsetele, paşii repezi trecând razant pe lângă noi ori răsuflarea pripită a vreunuia prins într-un colţ, fără scăpare.
Încercam să trişăm, să ridicăm puţin fularul, ca să furăm o imagine, o licărire, cât să ne dăm seama ce se întâmplă în jurul nostru. Iar la final, trăgeam jos fularul şi ne ştergeam la ochi, bucuroşi şi parcă iritaţi de lumina prea puternică.
Dorinel nu-şi poate da singur jos fularul pe care nu l-a dorit, dar pe care viaţa i l-a dat să-l poarte. Are nevoie de ajutorul nostru, pe care, în numele lui, părinţii ni-l cer.
Am mai scris despre Dorinel Tilică. Un puşti de patru ani dintr-o comună din Botoşani, care nu vrea altceva decât să fie un copil normal. SĂ VADĂ, să-şi lase ochii să se scalde în lumină. Şi asta pentru că s-a născut cu o boală necruţătoare, care i-a afectat vederea. Un băieţel ai cărui părinţi sunt de admirat, pentru că luptă pentru copilul lor cu toate armele pe care le au la dispoziţie. Aşa cum de admirat sunt şi cei care s-au aliat lor şi au contribuit financiar pentru însănătoşirea lui Dorinel.
dorinel
De ce scriu acum din nou despre Dorinel? Pentru că lupta nu s-a terminat şi e nevoie de o armată cât mai mare de oameni cu suflet şi inimă. Care pot face un simplu gest şi să doneze, chiar şi numai un leu, pentru ca această mică minune a vieţii – aşa parcă îi denumea pe copii cineva mai înţelept decât mine – să îşi câştige, la propriu, luma ochilor.
Puteti dona online sau prin sms, folosind platforma https://secure.mobilpay.ro/buy-product/ihp9bt, sau direct în cont, utilizând datele următoare:
Titular cont Tilica Mariana (mama copilului)
RO68RNCB0579040596800001 -cont Lei
RO41RNCB0579040596800002cont in EURO
Cod SWIFT: RNCB ROBU
Sucursala Ştefan Luchian Botoșani
Mama lui Dorinel poate fi contactată la numerele de telefon: 0231.549.150, 0726.453.127 , pe emailtilicamariana@yahoo.com sau facebook – facebook.com/mariana.tilica. Amănunte despre situaţia lui Dorinel puteţi afla pe blogul creat pentru el  http://dorintilica.blogspot.ro/
Când viaţa te ameninţă cu întunericul, trebuie să porneşti în căutarea luminii. Pe acest drum a plecat un puşti de câţiva anişori, care are nevoie de ajutorul nostru.

Multumim din suflet Ady!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu