vineri, 31 mai 2013

Humanity calls, we respond!




Bună tuturor :) Astăzi nu vă spunem ce am mai făcut. Astăzi nu punem poze și nu vă invităm la activități. Astăzi, pentru cele 5 minute în care citiți ce e mai jos, vrem să țineți în minte doar esența acestui blog, fundamentul pe care a fost clădit, piatra sa de temelie: dorința de a face o schimbare.
Am primit ieri un comentariu pe blog, despre un caz umanitar, căruia am decis să răspundem imediat. Vă rugăm să îi dați toată atenția și considerația pe care o merită. :)
Probabil că dacă vreunul din noi trecea prin jumătate din lucrurile prin care el a trecut, ar fi renunțat demult.
Probabil că dacă în ignoranța noastră și incapacitatea de a empatiza cu el am trece cu vederea tot ce i s-a întâmplat, ne-am pierde valorile pe care le afirmăm cu încredere când ne numim ”oameni”.
Probabil că dacă nici asta nu ne face să înțelegem cât de neprețuită este fiecare dimineață în care soarele ne trezește cu lumina sa orbitoare, nimic nu o face.
Vi-l prezint pe Dorinel. Un nume mic, la fel ca el. Să începem cu începutul. Dorinel s-a născut după numai 28 de săptămâni, motiv pentru care plămânii lui s-au dovedit insuficient dezvoltați la naștere și a avut nevoie de intubare timp de câteva luni, în adiție la numeroase perfuzii și tratamente. Ne e ușor să enumerăm aici lucrurile prin care a trecut, însă ce ar fi să ne oprim o clipă și să ne imaginăm cu adevărat ce înseamnă asta? Un corp micuț, de doar 1 kilogram 200 intubat și înțepat zilnic de acele de care noi, ”oameni mari” ne plângem când mergem la doctor, doar pentru a putea trăi.
Puterea sa a fost într-adevăr incredibilă. După mult timp la recuperare, Dorinel a ajuns acasă. :)
Acum ajungem la o altă parte a poveștii însă. Încă din spital, Dorinel a fost diagnosticat cu retinopatie. Ca să nu ne avântăm în prea multe noțiuni medicale, rezultatul major este că el nu poate vedea. De asemena, fiind o boală degenerativă, salvarea sa este o luptă contra-cronometru.
Soluția – operația- există. Cu toate acestea, ea nu poate fi realizată în România și defapt nici măcar în Europa. Ajutorul se ascunde tocmai în SUA, la o clinică din  Detroit (William Beaumont). Totul pare că va ieși cu bine, nu? Și într-adevăr o va face dacă reușim să depășim un obstacol devenit stupid în aceste circumstanțe. Fondurile. Călătoria și operația sa se ridică la costul de 35 000 euro.
Acum este momentul să ne depășim orice pasivitate și ignoranță. Acum, când speranțele unui copil, care sunt de mii de ori mai nobile decât ale noastre la vârsta sa (bicicletele și calculatoarele pălesc în fața chipului matern, nu credeți?), stau în mâinile noastre reci și înțepenite de cotidianul monoton și sumbru. Acum este momentul să ne dezmorțim.
Blogurile, rețelele de socializare au devenit puterea. Deci informați, dragi cititori! Duceți povestea, cauza mai departe pentru că stă în natura noastră să fim buni, să vrem să ajutăm. Nu reprimați aceste sentimente ci exprimați-le acum, când nevoia e evidentă și când absolut fiecare dintre voi face diferența. Și da, mă refer la tine care citești acum și încă oscilezi dacă să faci ceva în sensul ăsta sau nu. E responsabilitatea noastră, a tuturor! E responsabilitatea celor sănătoși și capabili să aibă grijă de cei la nevoie. Dacă noi suntem ocrotiți de astfel de neajunsuri, este rândul nostru acum să îl ocrotim pe el.
Ce înseamnă 35 000 euro pentru milioane de oameni?
Avem puterea să schimbăm asta, deci ce mai aștepți? The clock’s ticking.
Și pentru orice remarcă de genul ”Ce șansă avem noi să facem ceva..”…. răspunsul e mai jos :D (recomand cu tărie tuturor cititorilor să urmărească videoclipul, e cu adevărat impresionant):

Tu ce vei face să îl ajuți?
BLOG-UL SĂU CU TOATE DATELE NECESARE AICI –>>http://dorintilica.blogspot.ro/
Donații:
Titular cont: Tilica Mariana (mama copilului)
RO68RNCB0579040596800001 – cont LEI
RO41RNCB0579040596800002 – cont EURO
Cod SWIFT: RNCB ROBU
Sucursala Stefan Luchian Botoșani
0231.549.150 – Tilica Mariana
0726.453.127 – mama Tilica Mariana
Promovează articolul alături de noi, să i-l prezentăm lumii pe Dorinel! :D
E.V.A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu